Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На окупованих територіях Запорізької області окупанти влаштували таємні полігони, – ЦЗР

На окупованих територіях Запорізької області окупанти влаштували таємні полігони, – ЦЗР

На окупованих територіях Запорізької області окупанти влаштували таємні полігони, – ЦЗР

Военные рф. Иллюстративное фото

Окупаційні сили на півдні України перетворюють захоплені території на військові бази, конфіскуючи приватні будинки та підприємства. Тренувальні табори для російської армії займають близько 50 000 га землі.

Про це повідомляють у Центрі журналістських розслідувань.

Центр журналістських розслідувань виявив понад два десятки тренувальних таборів російської армії на захоплених частинах Приазов’я та Причорномор’я загальною площею близько 50 000 га.

Военные РФ из бригады “Волки” на учениях где-то на ТОТ Запорожской обл., сентябрь 2023 г., скриншот из репортажа пропагандистов

Найбільший офіційний полігон на ТОТ розташований за 10 км на схід від Бердянська, між селами Новопетрівка та Куликівське. За даними супутникових знімків, окупанти активно почали його використовувати для тренувань з травня 2023 р. З того часу помітно збільшилася кількість окопів та траншів для тренувань.

Також, за даними Генштабу, влітку біля Бердянська проходили підготовку щонайменше два батальйони ПВК “Вагнер”. Російські полігони виявлені ще у Херсонській області та в Криму.

Як ми писали раніше, мешканців тимчасово окупованих територій Донецької, Запорізької, Херсонської областей пропагують мобілізуватися до лав російської армії та йти воювати проти України.