Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Шведські журналісти потрапили під удар російського дрона в Запорізькій області (ФОТО)

Шведські журналісти потрапили під удар російського дрона в Запорізькій області (ФОТО)

Шведські журналісти потрапили під удар російського дрона в Запорізькій області (ФОТО)

Фото: Артем Перфилов

У Степногірську Запорізької області російський дрон знищив авто і знімальну техніку шведських тележурналістів у вівторок, 19 Вересня.

Про це написали на сайті шведського телебачення TV4.

Репортер Йохан Фредрікссон і фотограф Даніель Здольсек травм не отримали. Незначні поранення отримали їх локальний продюсер Олександр Павлов, А також двоє українських поліцейських, які супроводжували команду TV4 на місце події.

Репортер Йохан Фредрикссон и фотограф Даниэль Здольсек

“Ми раді, що всі обійшлися без тілесних ушкоджень. Ми дотримувалися процедур безпеки, встановлених в редакції. Обидва наших журналіста мають великий досвід роботи в зонах бойових дій, і це допомогло їм швидко зрозуміти, що відбувається”, — зазначив Фредрік Малмберг, директор новин TV4 Nyheterna.

Шведські журналісти, які перебували в Степногорську, якраз вийшли зі свого автомобіля, щоб почати зйомки свого сюжету, і близько 11.30 у вівторок їх автомобіль атакував Російський дрон.

“Цього разу нам пощастило. Російська ракета, яку ми почули з безпілотника, влучила прямо у двері нашого автомобіля. На щастя, в машині нікого не було. Все це було дуже близько до нас. Ось так зараз виглядає Україна для мільйонів людей-постійна небезпека для життя”, — сказав Йохан Фредрікссон.

Фото: Артем Перфилов
Фото: Артем Перфилов


В результаті атаки російського безпілотника був знищений автомобіль, в якому вони їхали, і знімальне обладнання.

“Не можна виключати, що це той наслідок, який хоче бачити Росія: щоб журналісти не сміли там бути, щоб вони якомога менше висвітлювали цю війну”, – прокоментував ситуацію прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

В інтерв’ю TV4 Nyheterna влада Запорізької області висловили стурбованість з приводу атаки.