Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » У 20 км від лінії фронту: де жінки Запорізької області можуть безоплатно отримати медичну допомогу

У 20 км від лінії фронту: де жінки Запорізької області можуть безоплатно отримати медичну допомогу

У 20 км від лінії фронту: де жінки Запорізької області можуть безоплатно отримати медичну допомогу

Мобільніа гінекологічна бригада в селі Ручаївка, Запорізького району

Не секрет, що рівень надання медичної допомоги у сільській місцевості залишається досить низьким, проте зараз це змінюється. Навіть під час повномасштабної війни, попри усі труднощі, рівень надання медичної допомоги поступово покращується.

Зокрема нині по всій Україні за підтримки UNFPA Фонду ООН у галузі народонаселення працюють мобільні гінекологічні бригади та гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу.

Така мобільна гінекологічна бригада функціонує й у Запорізькій області, на базі  КНП “Обласний перинатальний центр” Запорізької обласної ради. У надзвичайно  складних та небезпечних умовах, всього у 20 км від лінії фронту, лікарі бригади щодня надають вкрай необхідні громадянам медичні послуги та консультації. 

Відгук пацієнтки мобільної гінекологічної бригади

Ми поспілкувалися з пацієнткою запорізької мобільної гінекологічної бригади, яка поділилася своїм досвідом та враженнями.

Гаркуша Ольга, мешканка села Ручаївка 
Гаркуша Ольга, мешканка села Ручаївка 

Як ви дізналися про можливість пройти обстеження у лікарів мобільної гінекологічної бригади?

Є група у вайбері, де медсестра сповіщає про те, коли можна потрапити на огляд, так і дізналася про приїзд мобільної бригади.

Що спонукало вас звернутися саме до мобільної гінекологічної бригади? 

У мене просто немає часу поїхати в Запоріжжя до лікарні. У робочі дні я працюю, а у вихідні дні клініка не працює. Тому було дуже зручно потрапити на прийом до спеціалістів мобільної бригади. Я тут поруч працюю, тому змогла виділити час. 

Які враження ви отримали від першого контакту з лікарями мобільної бригади? 

Враження чудові. Медичний персонал добрий. Сподобався лікар-гінеколог, дуже приємний та компетентний. 

Як ви оцінюєте якість медичної допомоги, яку ви отримали під час обстеження?

На відмінно! На п’ятірочку. Усе було на якісному рівні. Я приходила на планове обстеження, адже важливо регулярно перевіряти свій стан здоров’я. Мене детально оглянули. Я не відчувала жодної затримки або незручностей під час обстеження.

Які переваги ви бачите в мобільних гінекологічних бригадах UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення порівняно з традиційними лікарнями? 

Вагомою перевагою є те, що мешканки віддалених сіл можуть отримати якісну допомогу, не виїжджаючи до районного центру, адже це зробити буває дуже важко. 

Чи плануєте ви продовжувати користуватися послугами мобільної бригади в майбутньому? 

Планую і раджу всім жінкам також скористатися цією чудовою можливістю.

Мобільніа гінекологічна бригада
Мобільніа гінекологічна бригада

Про мобільні гінекологічні бригади UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення

Мобільні гінекологічні бригади це сервіс з надання доступної та ефективної медичної допомоги з питань сексуального та репродуктивного здоров’я. Такі бригади створені у 22 областях для полегшення доступу до медичної допомоги мешканкам віддалених куточків України: місцевим жителькам, ВПО, людям з інвалідністю, а також тим, хто постраждав від гендерно зумовленого та сексуального насильства. У Запорізькій області така бригада працює на базі КНП “Обласний перинатальний центр” Запорізької обласної ради.

Отримати детальну інформацію про роботу мобільних гінекологічних бригад, дізнатися, де знайти кабінети безбар’єрного доступу та отримати телефонну консультацію лікаря можна за номером 3033*, а також на сайті лінії підтримки з питань жіночого здоров’я.

*Лінія працює щодня з 9:00 до 18:00, дзвінки з мобільних операторів та міських номерів по Україні безоплатні. 


Мобільні гінекологічні бригади та гінекологічні кабінети безбарʼєрного доступу працюють у рамках заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Європейського союзу (ЕСНО), Міністерства закордонних справ Данії, Канади, Франції та Республіки Корея. 


Партнерський матеріал