Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як впоратися з хвилюванням за рідних, які захищають країну

Як впоратися з хвилюванням за рідних, які захищають країну

Як впоратися з хвилюванням за  рідних, які захищають країну

Ілюстративне фото

Під час війни особливо загострюється відчуття тривоги за рідних та близьких, які зі зброєю захищають Батьківщину. У МОЗ України навели кілька простих порад, які допоможуть впоратися з постійним хвилюванням і за можливості бути спокійним.

Таку інформацію опублікувало Мінреінтеграції з посиланням на МОЗ.

Поради:

Зберігайте зв’язок з рідною людиною. Домовтеся про дні, у які контактуватимете телефоном, а також попередньо обговоріть подальші дії, якщо раптом зв’язок буде недоступний.

Ілюстративне фото

Не відкладайте своє життя на потім. Зосередьтеся на роботі, навчанні, волонтерстві, друзях або дітях. Попри війну невпинно продовжуйте будувати своє майбутнє.   

Зберігайте контроль над тілом. Щоденні фізичні вправи та спортивні заняття повертають відчуття впевненості та допомагають пережити стрес. Це може бути коротеньке тренування або звичайні прогулянки на природі.

Ілюстративне фото

Робіть антитривожні вправи. Спробуйте дихальні практики. Ще одна вправа – заплющте очі й детально уявіть собі безпечне місце, де вам буде комфортно і затишно. Такі вправи допоможуть заспокоїтися, взяти під контроль тривогу і прояви стресу.

Постійно плануйте. Складайте плани на день, тиждень, місяць – на той проміжок часу, на який можете. Обговорюйте плани, щоб зробити їх реальними.

Ілюстративне фото

Користуйтеся підтримкою. Звертайтеся за підтримкою до близьких, друзів або шукайте людей, які знаходяться у подібній ситуації. У скрутні моменти не соромтеся звертатися за порадами до фахівців.

Раніше Inform.zp.ua писав, що на ремонт житла можуть отримати запорожці, чиє житло постраждало від російських обстрілів. Компенсацію погодили ще для 33 мешканців міста на суму один мільйон та понад 278 тисяч гривень.