Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Зміни у програмі “єВідновлення” у Запорізькій області: хто може отримати компенсацію

Зміни у програмі “єВідновлення” у Запорізькій області: хто може отримати компенсацію

Зміни у програмі “єВідновлення” у Запорізькій області: хто може отримати компенсацію

Программа “єВідновлення”

На сьогодні у Запорізькій області було подано 713 заявок на державну послугу “єВідновлення”. З них 153 мешканці регіону вже отримали компенсації на суму понад 8 мільйонів гривень. Наразі лише 10% заявок ще не було опрацьовано відповідними комісіями.

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та капітального будівництва ЗОДА Віталій Литвиненко під час брифінгу.

У рамках програми “єВідновлення” у Запорізькій області внесені зміни:

  • Максимальна компенсація для багатоквартирних будинків тепер становить до 350 тисяч гривень, а для власників приватних будинків – до 500 тисяч гривень.
  • Змінено умови отримання коштів для категорії Б: виплати тепер розділяються на два етапи, де 70% суми виплачується після схвалення комісією, а залишок 30% – після завершення проміжних робіт та погодження.
  • Власники нерухомості в зонах тимчасової окупації або активних бойових дій поки що не можуть отримати компенсації, але зможуть зробити це після деокупації.
  • Послуга “єВідновлення” доступна власникам житла у місті Запоріжжя, Запорізькому районі та двох громадах Пологівського району. Список населених пунктів може змінюватись в залежності від зміни лінії розмежування.

Державна послуга “єВідновлення” не поширюється на власників 11 будинків у Запоріжжі, які найбільше постраждали від ракетних атак. Ці об’єкти будуть комплексно відновлені та відремонтовані з покращенням характеристик“, – повідомив Литвиненко.

Раніше Inform.zp.ua писав про можливість отримати одноразову грошову допомогу військовослужбовцям, якщо вам поставили інвалідність через поранення.