Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У Запоріжжі можуть змінити проведення онлайн-уроків для учнів: подробиці

У Запоріжжі можуть змінити проведення онлайн-уроків для учнів: подробиці

У Запоріжжі можуть змінити проведення онлайн-уроків для учнів: подробиці

Ілюстративне фото

Правила дистанційного навчання у Запоріжжі можуть змінити найближчим часом. Це пов’язано з частими повітряними тривогами у місті та перериванням навчального процесу.

У Запоріжжі вже підготували запити до відповідних служб щодо того, щоб змінити алгоритм дій вчителів під час тривог. Це рішення ухвалюватиме за результатами отриманої відповіді, повідомляє заступник міського голови Анатолій Васюк.

Державна служба надзвичайних ситуацій та міністерство науки України рекомендує вчителям у разі оголошення повітряної тривоги переривати навчальний процес та переводити дітей у укриття. Така рекомендація стосується всіх форм навчання: очна, заочна, індивідуальна, екстернат, сімейна, очна, дистанційна, змішана.

У рекомендаціях, розроблених для вчителів, зазначено, що викладач під час повітряної тривоги говорить про це дітям та просить переміститися у безпечне місце. Також учням слід вийти з онлайн-конференції та вимкнути комп’ютер.

Нагадаємо, у Запоріжжі розпочався навчальний процес, але через часті повітряні тривоги викладачам доводиться переривати заняття. Батьки запорізьких школярів створили петицію про те, щоб не зупиняти проведення онлайн-уроків під час тривог. У Запорізькій міськраді вже зробили заяву щодо цієї ситуації, а деякі навчальні заклади вже внесли зміни до навчального процесу.

Inform.zp.ua зібрав інформацію про нові введення в навчальний процес і дізнався про думки батьків, школярів, студентів, викладачів з цього приводу.