Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Робота ТРЦ у Запоріжжі під час повітряних тривог і відкриття McDonald’s у місті

Робота ТРЦ у Запоріжжі під час повітряних тривог і відкриття McDonald’s у місті

Робота ТРЦ у Запоріжжі під час повітряних тривог і відкриття McDonald’s у місті

Воздушная тревога в Запорожье. Фото: Inform.zp.ua

У період повномасштабної війни мешканці Запоріжжя щодня чують сигнали повітряної тривоги. Звуки сирени застають містян на вулиці під час прогулянок, у супермаркетах і ТЦ. Великі магазини зачиняють двері, а представники популярних корпорацій, наприклад McDonald’s, відмовляються працювати в таких умовах.

Так, редакція Inform.zp.ua підготувала матеріал про роботу запорізьких торгових центрів та гіпермаркетів під час сигналів повітряної тривоги у регіоні.

Як повинно бути?

19 липня 2022 року у Запорізькій ОВА відбулося позачергове засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому було ухвалено рішення про тимчасове припинення роботи підприємств та місць масового скупчення людей під час тривог у місті.

Враховуючи регулярні обстріли ворогом об’єктів інфраструктури, а також місця масового перебування людей, при повітряній тривозі всі обов’язково мають пройти до найближчих укриттів, а суб’єкти господарювання повинні тимчасово припинити свою роботу, – наголосив директор Департаменту цивільного захисту населення ЗОВА Андрій Булавінов.

Зі свого боку ЗОВА закликали «керівників суб’єктів господарювання, які передбачають приймання відвідувачів, забезпечити неухильне виконання рекомендацій з безпеки громадян при оголошенні сигналу “Повітряна тривога”».

Так, на територіях великого скупчення людей мають бути розміщені адреси найближчих укриттів та позначені маршрути евакуації.

Як це реалізується?

У коментарі Inform.zp.ua директорка запорізького ТРК «City Mall» Вардуі Батракова зазначила, що керівництво центру посилається саме на вищезгадане розпорядження. Тому цей ТРК закривається під час кожного сигналу повітряної тривоги.

У ньому не працюють магазини одягу, електроніки, фуд-корти, так і гіпермаркет «Ашан».

«Ашан»- це орендар. Тому, коли закривається «City Mall», «Ашан» теж не працює. До того ж, вони мають і своє внутрішнє правило закриватися на час тривоги, – зазначила Вардуі Батракова.

Чи повернеться до Запоріжжя McDonald’s?

За словами директорки ТРК «City Mall», на території якого розміщується McDonald’s, вона не має інформації про те, коли мережа закладів швидкого харчування відновить свою роботу в місті.

Проте нещодавно представники мережі самі пояснили, чому не працюють у Запоріжжі, Сумах та Харкові.

Вони рахують кількість тривог, помножують на час відновлення роботи комплексу і роблять висновки, що в цих містах працювати не можуть, бо дуже велика кількість тривог, – розповів виданню The Page керуючий партнер Retail.Pro Артем Ретин під час панельної дискусії RAU EXPO 2023.

Нагадаємо, раніше Inform.zp.ua зібрав інформацію про те, чому в обласному центрі так часто оголошують повітряну тривогу, і чому після неї не завжди чути вибухи.