Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Онлайн-уроки під час повітряних тривог хочуть дозволити в Запоріжжі: подробиці

Онлайн-уроки під час повітряних тривог хочуть дозволити в Запоріжжі: подробиці

Онлайн-уроки під час повітряних тривог хочуть дозволити в Запоріжжі: подробиці

Вчитель. Ілюстративне фото

У Запоріжжі батьки пропонують дозволити вчителям проводити онлайн-уроки під час повітряних тривог. Цю пропозицію розглянуть у Запорізькій міськраді.

Батьки школярів створили петицію про онлайн-навчання під час тривог. За три дні її підписали понад півтори тисячі запорожців.

Раніше на зустрічі місцевої влади з педагогами та батьками школярів у Запоріжжі прийняли рішення, що під час повітряної тривоги онлайн-навчання переривається, щоб діти і вчителі могли перейти в більш безпечне місце. Але пізніше батьки почали скаржитися, що це негативно відбивається на навчальному процесі.

Тому запорожці створили петицію в якій запропонували дозволити проводити онлайн-уроки під час повітряних тривог, за умови згоди і взяття батьками на себе відповідальності за це.

За кілька днів петиція набрала 1632 голоси. Хоча для розгляду її депутатами міськради потрібно лише 750 голосів.

Таким чином петиція набрала необхідну кількість голосів і буде винесена на розгляд найближчої сесії міської ради. Остаточне рішення про долю петиції, згідно із законодавством, будуть приймати депутати в сесійній залі,-заявили в пресслужбі Запорізької міськради.

Як писав раніше Inform.zp.ua, перший семестр навчального року в закладах освіти Запоріжжя розпочався у дистанційному форматі. Але з другого семестру навчання в деяких школах можуть ввести змішаний формат навчання.

У 44 школах Запорізької області буде оголошено “простій”. Це пов’язано з нестачею школярів у цих навчальних закладах. При цьому, зарплата вчителів у тимчасово закритих школах зберігається, учнів розподілять по найближчих навчальних закладах.