Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі виїзд за межі України обмежений для жінок: подробиці

У Запоріжжі виїзд за межі України обмежений для жінок: подробиці

У Запоріжжі виїзд за межі України обмежений для жінок: подробиці

Ілюстративне фото

Виїзд за межі України для жінок, які стоять на військовому обліку, обмежений. Жінки, які мають медичну або фармацевтичну освіту, зобов’язані стати на військовий облік з 1 жовтня 2023 року. Вони набувають статусу військовозобов’язаних, для яких виїзд за кордон обмежений.

Про це повідомляє член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Раді Федір Вениславський у коментарі РБК-Україна.

Депутат нагадує, що минулого року Рада внесла зміни до статті 1 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, що на військовий облік мають бути поставлені жінки з медичною або фармацевтичною освітою.

Згідно з цим наказом, з 1 жовтня жінки, які мають медичну чи фармацевтичну освіту, мають стати на військовий облік.

Якщо вони будуть стояти на обліку, то вони набувають статусу військовозобов’язаних. А військовозобов’язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов’язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд – тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо немає – тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду, – зазначив Веніславський.

Також депутат додав, що жінки, які мають військово-облікові спеціальності, споріднені з військовою справою, з цієї ж дати можуть стати на облік добровільно.

Розширювати список спеціальностей у жінок, які мають обов’язково ставати на облік, наразі не планується, – сказав Веніславський.

Нагадаємо, ми вже писали, що Міністерство оборони України оновило список хвороб, через які можна оцінювати придатність чоловіків до військової служби.