Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У пошуках світла у темряві: як запоріжцям підготуватися до блекауту

У пошуках світла у темряві: як запоріжцям підготуватися до блекауту

У пошуках світла у темряві: як запоріжцям підготуватися до блекауту

Иллюстративное фото

Зима навчила українців бути в повній готовності до відключень світла. Що чекає на Україну в майбутньому зимовому сезоні невідомо, але підготуватися заздалегідь можна. Inform.zp.ua зібрав вам корисні поради на випадок відключення електроенергії.

Освітлення

У разі відключення світла, можна вдатися до використання різноманітних альтернативних джерел освітлення, щоб забезпечити комфорт і безпеку. Ось кілька популярних варіантів:

Нічні лампи: Ці пристрої обладнані акумуляторами та створюють деяку базову видимість у приміщенні. Нічні лампи є практичним рішенням підтримки видимості в умовах блекауту. В інтернеті є різні варіації ламп у різному ціновому сегменті.

Ночная лампа. Скришнот: ROZETKA

Кемпінгові ліхтарі: Компактні та портативні кемпінгові ліхтарі стають незамінними у разі блекауту. Вони працюють від батарей або акумуляторів і забезпечують яскраве світло, яке можна використовувати як всередині будинку, так і на вулиці.

Кемпинговый фонарь. Скришнот: ROZETKA

Свічки та сірники: Класика, яка ніколи не виходить із моди. Свічки створюють атмосферне освітлення та можуть бути розташовані в різних частинах будинку.

Свечи. Скришнот: ROZETKA

Гірлянди на батарейках: Ці прикраси не лише додають затишок та настрій у будинку, але й можуть служити як джерело додаткового світла у разі потреби. Гірлянди на батарейках легко встановлюються у різних місцях та споживають мінімум енергії.

Гирлянды. Скришнот: ROZETKA

Мобільний зв’язок та інтернет

Роумінг: У разі відсутності мобільного зв’язку в оператора ви можете скористатися національним роумінгом. Для абонентів lifecell національний роумінг працює автоматично. Абоненти Київстар та Vodafone можуть скористатися цією опцією, виконавши налаштування вручну на смартфоні. На сайті операторів подано інструкції, як підключити цю опцію.

Иллюстративное фото

Для власників телефонів із двома сім-картами можна спробувати переключитися з мережі одного оператора на іншу.

Wi-Fi: Дізнайтеся у вашого провайдера, чи працює домашній інтернет під час відключення мережі. Якщо він працює, тоді потрібно купити спеціальний шнур та підключити роутер до павербанку.

Шнур для роутера. Скришнот: ROZETKA

Опалення

Твердопаливний котел: Такі котли можна топити як вугіллям, дровами, так і трісками, брикетами. Це надійний варіант опалення при вимкненні електроенергії.

Твёрдотопливный котёл. Скришнот: ROZETKA

Тепловий насос: Такий прилад працює, переміщуючи тепло з холодного джерела до теплого. Він може витягувати тепло з повітря та води. Він також може забезпечувати у приміщенні гарячу воду.

Тепловой насос. Скришнот: ROZETKA

Енергія та акумулятори

Альтернативні джерела енергії та акумулятори важливі при відключенні світла. Два основні варіанти – павербанки та генератори.

Павербанки (портативні зарядні пристрої): Це переносний пристрій, який зберігає електроенергію і може заряджати мобільні пристрої, такі як смартфони та планшети. Вони оснащені вбудованими акумуляторами різної ємності та роз’ємами для підключення до різних пристроїв.

Павербанк. Скришнот: ROZETKA

Генератори: Вони являють собою пристрої, які перетворюють механічну енергію в електричну. Вони можуть бути дизельними, бензиновими, газовими або працювати на альтернативних джерелах пального.

Генератор. Скришнот: ROZETKA

Інша підготовка

Також до підготовки можна віднести не лише закупівлю різних приладів, а й пошук Пунктів Незламності. Це ті місця, де ви зможете підзарядити пристрої та зігрітися. У багатьох магазинах стали ставити місця для заряджання пристроїв на випадок блекауту. Ознайомтеся заздалегідь із місцями, куди ви зможете прийти у разі потреби.

Пункт “Незламності”

Важливо пам’ятати, що у разі відключення світла потрібно підготувати запас продуктів, води та медикаментів. Теплий одяг теж стане в нагоді під час блекауту.