Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Президент України побував на Запорізькому напрямку (ФОТО)

Президент України побував на Запорізькому напрямку (ФОТО)

Президент України побував на Запорізькому напрямку (ФОТО)

Фото: Офис президента

Володимир Зеленський відвідав українських військових на запорізькому та Донецькому напрямках. Він побував у стабілізаційних пунктах і в командних пунктах бойових бригад.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Президент відвідав стабілізаційні пункти, де надають медичну допомогу військовослужбовцям, пораненим та травмованим на Донецькому та Запорізькому напрямках. Зокрема, він побував у пункті, розгорнутим від 450-го військового госпіталю ОУВ «Запоріжжя», ОСУВ «Таврія». Тут стабілізують стан поранених військових, при необхідності – проводять невідкладні хірургічні втручання і готують бійців до подальшої евакуації.

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський побував у командних пунктах бойових бригад, які беруть участь у визволенні української землі у складі оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія». Там Зеленський заслухав доповіді командувачів про оперативну обстановку в зоні їх відповідальності та дії українських з’єднань з деокупації території України. Президент також обговорив з командирами тактику боротьби з БПЛА противника.

Президент нагородив бійців, які відзначилися у захисті суверенітету та територіальної цілісності України на запорізькому напрямку.

Фото: Офис президента Украины

Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» командиру аеромобільного батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ майору Олегу Дмитруку, який захищає Україну від російських загарбників з 2014 року. Майор був учасником боїв за визволення Слов’янська, Краматорська, Червоного Лиману, Кривої Луки, Мар’їнки. Під час повномасштабного вторгнення Росії у травні 2022-го очолив аеромобільний батальйон, який брав участь у визволенні Бериславщини на Херсонщині.

Президент також вручив ордени Богдана Хмельницького І-ІІІ ступенів” за мужність “ІІ-ІІІ ступенів та ордени княгині Ольги ІІІ ступеня захисникам та захисницям зі складу ОСУВ”Таврія”.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих військовослужбовців та всіх, хто віддав життя заради свободи та незалежності України.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Сили оборони просунулися в західній частині Запорізької області. Так, ЗСУ досягли успіху в районі Вербового.