Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » На межі війни: у бібліотеках Запоріжжя відкриється виставка

На межі війни: у бібліотеках Запоріжжя відкриється виставка

На межі війни: у бібліотеках Запоріжжя відкриється виставка

Иллюстративное фото

“На межі війни” – груповий проект фотохудожників з України, Франції та Італії. Роботи фотомайстрів поєднує одна спільна тема – війна в Україні. На фотографіях — зруйновані будинки, понівечені автомобілі, люди та їхні емоції.

Фотографії були зроблені в Авдіївці, Мар’їнці, Красногорівці, Опитувальному, Бучі, Ірпені, Ворзелі, Бородянці, Харкові, Києві, Запоріжжі, Чернігові, Слов’янську та інших населених пунктах Донецької, Київської, Харківської та Запорізької областей.

Учасники проекту:

  • Ксенія Фетісова (Ворзель) @fantasy_foto_art – журналістка, фотографка, куратор та ідейна натхненниця проекту;
  • Ольга Зміївська (Харків) @olgazmiyivska – громадський діяч, фотохудожник, волонтер;
  • Неллі Спіріна (Київ) – фотографка-портретистка та пейзажистка, працює також у жанрі стріт;
  • Валерія Лобач (Київ) – фотографка, волонтер;
  • Чіро Кортеллесса (Спеція, Італія) @cirocortellessa – фотожурналіст;
  • Тьєррі Олів’є (Франція) – фотохудожник, фотожурналіст;
  • Поль Роланд (Франція) – фотожурналіст та волонтер.

Як ділиться куратор Ксенія Фетісова: “Задум виник у 2017 році під час роботи над першою фотовиставкою власних фотографій з репортажів на Донбасі у співпраці з київським фотохудожником Ігорем Гільбо. З того часу ідея визрівала, і вже після початку повномасштабного вторгнення було вирішено скомпонувати роботи художників, які працювали у різних регіонах України, щоб показати наслідки збройної агресії Росії проти України“.

Відкриття виставки відбудеться 1 вересня о 16.00 у бібліотеці на Гоголя, 66. Другу частину виставки буде розміщено у бібліотеці Історична, 45. Фотовиставка триватиме до 15 вересня включно.