Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » У деяких школах Запоріжжя учні зможуть вийти на навчання офлайн у другому семестрі: подробиці

У деяких школах Запоріжжя учні зможуть вийти на навчання офлайн у другому семестрі: подробиці

У деяких школах Запоріжжя учні зможуть вийти на навчання офлайн у другому семестрі: подробиці

Ілюстративне фото

Перший семестр навчального року в закладах освіти Запоріжжя розпочнеться у дистанційному форматі. Але з другого семестру навчання в деяких школах можуть ввести змішаний формат навчання.

Про це заявив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко на брифінгу.

Глава адміністрації розповів про те, що перший навчальний семестр у всіх школах Запоріжжя розпочнеться дистанційно. У другому семестрі в школах, де є укриття, можуть ввести змішаний формат навчання.

У разі якщо ситуація безпеки буде змінюватися, будемо переглядати, – зазначив він.

Малашко пояснює таке рішення тим, що навіть ті школи, які обладнані для захисту укриття, не можуть бути безпечними для учнів і педагогів.

Є такі види озброєння, при яких 40-42 секунди ракета летить до нас. на жаль, за цей час дітлахи не в змозі перебігти до укриттів, – пояснив Малашко.

У 44 школах Запорізької області буде оголошено “простій”. Це пов’язано з нестачею школярів у цих навчальних закладах. При цьому, зарплата вчителів у тимчасово закритих школах зберігається, учнів розподілять по найближчих навчальних закладах.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Міністерстві освіти і науки очікували, що 80-85% шкіл розпочнуть новий навчальний рік очно або у змішаному форматі. Стало відомо, що розпочати новий навчальний рік у змішаному форматі неможливо.