Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Експерт прогнозує вихід ЗСУ до Азовського моря цього року

Експерт прогнозує вихід ЗСУ до Азовського моря цього року

Експерт прогнозує вихід ЗСУ до Азовського моря цього року

Азовское море

Українські військові можуть вийти до Азовського моря до кінця цього року. Інакше проходження бойових дій надалі буде складніше.

Про це розповів Павло Лакійчук військовий у відставці, керівник програм безпеки української громадської організації Центр глобалістики “Стратегія ХХІ”.

За його словами, росіяни на півдні України готувалися до жорсткої оборони, а не до наступальної операції.

Між лінією українських військ і своїх там накидано мін ким попало і як попало. Є знімки, коли на одному квадратному метрі до десяти мін: протипіхотних разом з протитанковими. І це така суцільна лінія, яку довелося з боями подолати і при цьому ще її розміновувати, це неймовірно складно. Зараз за одними тактичними оцінками вона називається першою лінією оборони, яка за цими мінними полями, за іншими – цю лінію називають лінією забезпечення. А друга лінія-це як би перша лінія оборони. Суть назви несуттєва, головне – концепція. Ця перша лінія-це лінія, через яку просто ніхто не повинен був пройти. Друга лінія, на яку виходять, якою врубують клини українські війська, це вже лінія оборони, – говорить експерт.

Він зазначає, що при виході ЗСУ до Токмака наступ на півдні піде активніше.

Цілком можливо, що командування російських військ бачить серйозну загрозу прориву і більше того, прориву до Азовського моря, судячи з їх ворушінь. Я думаю, що до Азовського моря до кінця цього року вийти можна. Як це станеться – побачимо. Якщо це не відбудеться, то наступний рік буде значно складнішим, – каже Лакійчук.

Як писав раніше Inform.zp.ua, українське просування до Азовського моря сповільнило велику кількість мінних полів. Однак зараз сили оборони вважають, що вони прорвали найскладнішу лінію російської оборони на півдні і тепер зможуть просуватися швидше.