Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » В Україні з початку війни зросла середня зарплата: статистика

В Україні з початку війни зросла середня зарплата: статистика

В Україні з початку війни зросла середня зарплата: статистика

Зарплата

Вперше від початку повномасштабного вторгнення в Україні зріс показник середньої заробітної плати за 2023 рік. Йдеться про дані за червень цього року.

Відповідну статистику оприлюднили на сайті Пенсійного фонду України.

Так, порівняно з червнем 2022 року зарплата зросла на 14,7%:

  • червень 2022 – 13 тис. 957 грн.;
  • червень 2023 – 16 тис. 12 грн.

Проте варто враховувати і рівень інфляції в країні. У Державній службі статистики повідомили, що її річний показник склав 12,8%. Відповідно зростання реальної зарплати в Україні – на рівні 1,9%.

Також ПФУ опублікував список середньої зарплати за перше півріччя 2023 року:

Показатель средней зарплаты в Украине за первое полугодие 2023. Источник: ПФУ

Як писав раніше Inform.zp.ua, 22 серпня уряд продовжив дію механізму покладання соціального обов’язку (ПСО) на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. Це означає, що тарифи на тепло для населення у новому опалювальному сезоні залишаться незмінними.