Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Запоріжці скаржаться на цвітіння амброзії

Запоріжці скаржаться на цвітіння амброзії

Запоріжці скаржаться на цвітіння амброзії

Борьба с амброзией

Пік цвітіння амброзії припадає на середину серпня. Саме в цю пору жителі Запоріжжя масово скаржаться на загострення алергії на рослину.

Такі скарги зафіксували у Хортицькому районі. Там місцеві жителі неодноразово зверталися до власника автомийки, на території якої росте амброзія. Після звернення до нього працівників з благоустрою, він відразу ж скосив її.

У разі скарг і невиконання в триденний термін підприємців може чекати припис і штраф, повідомляють в пресслужбі Запорізької міськради.

Порушникам надаються вимоги щодо усунення порушень, у разі, коли на вимоги не реагують на відповідальних осіб ми складаємо протоколи. Спочатку ми робимо попередження вимогами, тоді, у разі, якщо нас не чують, Ми виписуємо протоколи за 125 статтею, – зазначила старша інспекторка відділу контролю інспекції з благоустрою міста Запоріжжя Олена Онищенко.

У Запоріжжі від амброзії позбавляються трьома способами: механічним, хімічним і фітоценотичним. Перший передбачає скошування алергену, другий – обприскування сходів засобами, що пригнічують їх ріст і розвиток, третій – переорювання грунту з подальшим висівом багаторічних злаково-бобових травосумішей, або розстилання газонних рулонів.

Раніше Inform.zp.ua писав, що робити, якщо виявили алергію і як полегшити симптоми.