Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ISW: Сили оборони України досягли північної околиці селища Роботине у Запорізькій області

ISW: Сили оборони України досягли північної околиці селища Роботине у Запорізькій області

ISW: Сили оборони України досягли північної околиці селища Роботине у Запорізькій області

ВСУ. Источник: Генштаб

Сили оборони України 11 серпня просунулися у західній частині Запорізької області. Просування зафіксовано щонайменше на трьох ділянках фронту. Так, українська армія досягла північної околиці селища Роботине (10 км на південь від Оріхова).

Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики також наголошують, що українські сили протягом кількох тижнів проводили регулярні наземні атаки на Роботине. Мета таких атак – послаблення російської оборони.

Здатність українських сил просунутися до околиць Роботиного, на захист яких російські сили витратили значні зусилля, час і ресурси, залишається значною, навіть якщо українські успіхи нині обмежені, — зазначають у ISW.

Крім того, Сили оборони просунулися до Урожайного вздовж кордону Донецької та Запорізької областей. Також аналітики ISW заявляють про те, що через атаки українських сил війська армії РФ змушені шукати нові місця для передислокації.

Українські контрнаступальні операції, мабуть, змушують російських військових передислокувати свої сили, що обороняються в західній частині Запорізької області, що вказує на те, що українські дії можуть значно послабити російську оборону, — йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше військкор Андрій Цаплієнко повідомив про те, що на Запорізькому напрямку продовжується контрнаступ українських Сил оборони. Бійці 15-ї бригади Нацгвардії України «Кара-Даг» територіально просунулися майже на два кілометри. Крім того, українським військовим вдалося затрофеїти російську бойову машину піхоти.