Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Блоги » «Якщо візьмемо Токмак – я взагалі сумніваюсь, що вони оборонятимуть Бердянськ», – екскомандир роти в батальоні «Айдар» Євген Дикий

«Якщо візьмемо Токмак – я взагалі сумніваюсь, що вони оборонятимуть Бердянськ», – екскомандир роти в батальоні «Айдар» Євген Дикий

«Якщо візьмемо Токмак – я взагалі сумніваюсь, що вони оборонятимуть Бердянськ», – екскомандир роти в батальоні «Айдар» Євген Дикий

Фото: Генштаб

Українські військові ведуть контрнаступ на південному напрямку. ЗСУ вдалося майже повністю прорвали першу лінію оборони окупантів.

Якими можуть бути подальші дії українських захисників розповів в етері “Апостроф TV” військовий експерт, учасник російсько-української війни, екскомандир роти в батальоні «Айдар» Євген Дикий.

За його словами, українські військові зараз в трьох точках проривають другу лінію оборони: Роботино, Оріхів, Старомайорське. Якщо ця операція завершиться вдало, то питання виходу до Азовського моря буде справою техніки.

Перша лінія оборони окупантів була майже тотальними мінними полями. Друга лінія зроблена інакше. Там менша щільність мінних загороджень. Сама лінія оборони – це майже суцільні пару сотень кілометрів пов’язаних між собою земляних траншей.

Ми на другій лінії оборони. Це сотні кілометрів траншей і бетонованих дотів. Наші втрати до російських складають десь 1:2 чи 1:3. І це досягнення, що ми в наступі втрачаємо менше, ніж вони в обороні. Третя лінія оборони не є самодостатньою. Тому в разі успіху з другою і, повторюсь, звільненням Токмака, весь південь до Чонгару буде під нашим вогневим контролем, – розповів військовий.

Щодо оборони російськими військовими Бердянська Дикий відповідає так:

Бердянськ? Сумніваюсь, що вони будуть обороняти місто. Я б в їх випадку зосереджувався на Маріуполі. Але все ж таки Бердянськ для них має значення як порт, то може й будуть чіплятися. Але треба розуміти: ЗСУ початкову лінію росіян розбивало 1,5 місяці. Тому і з наступною – це справа не одного дня і тижня.

За словами Євгена Дикого, зараз триває вирішальна фаза цієї наступальної кампанії.


Блог автора – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст блогу не претендує на об’єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ньому піднімається. Редакція “Inform.zp.ua” не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції може не збігатися з точкою зору автора блогу.