Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ISW: Удар по Чонгарському мосту перерве постачання техніки окупантів для боїв у Запорізькій області

ISW: Удар по Чонгарському мосту перерве постачання техніки окупантів для боїв у Запорізькій області

ISW: Удар по Чонгарському мосту перерве постачання техніки окупантів для боїв у Запорізькій області

Последствия удара по Чонгарскому мосту
Фото из соцсетей

Сили оборони України 6 серпня завдали ударів по важливих логістичних шляхах російських окупантів на території Херсонської області-по Чонгарському і Генічеському мостах, що сполучають окупований Крим з материковою Україною.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що через ураження мостів перерветься перекидання російського особового складу, техніки та обладнання з Криму для проведення найважливіших оборонних операцій РФ у західній частині Запорізької області та в районі кордону між Запорізькою та Донецькою областями на невизначений термін.

Керівник так званої окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що ЗСУ нібито випустили 12 ракет по мосту через Генічеську протоку, що з’єднує Генічеський район з Арабатською стрілкою, і що 9 з цих ракет нібито перехопила Російська ППО. А так званий глава Криму Сергій Аксьонов сказав, що українські військові нібито випустили 2 ракети по мосту через Чонгар, а одна ракета пошкодила дорожнє полотно автомобільного мосту. При цьому російські джерела стверджують, що українські сили використовували крилаті ракети Storm Shadow для нанесення обох ударів.

Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов розповів, що нібито ведуться ремонтні роботи на мосту через Чонгар, і що окупанти перенаправлять весь трафік через КПВВ «Армянськ» і «Перекоп» на траси М-17 (Армянськ — Олешки) і Т2202 (Армянськ — Нова Каховка). Зате окупаційне Міністерство транспорту Криму оголосило, що весь рух через КПП «Джанкой» по трасі М-18 закрито, але рух по мосту через Керченську протоку і через Керченську поромну переправу працює в звичайному режимі.

У ISW зазначають, що окупанти змушені будуть перенаправити свою військову логістику на довші Західні маршрути між окупованим Кримом та частиною території Херсонської області.

Також російські окупанти з 31 ипня не пропускають на Арабатську стрілку мирних жителів з боку Криму.

Нагадаємо, вночі 22 червня ЗСУ завдали ракетного удару по мостах на адміністративному кордоні Херсонської області та Криму. Саме цю дорогу використовували окупанти для поставок техніки і живої сили в Запорізьку область.