Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Автомобільний бум в Запорізькій області: навіщо чиновники з окупованих територій закупили дорогі автівки

Автомобільний бум в Запорізькій області: навіщо чиновники з окупованих територій закупили дорогі автівки

Автомобільний бум в Запорізькій області: навіщо чиновники з окупованих територій закупили дорогі автівки

На сайті державних закупівель Prozorro з’явилися тендери на придбання іномарок для місцевої влади з окупованих територій Запорізької області.

Навіщо це роблять органи місцевої влади “в екзилі” просто зараз, до моменту деокупації територій, дізнавалося Inform.zp.ua.

“Реноманія”

Із сайту держзакупівель Prozorro стало відомо, що органи місцевої влади з території, що наразі тимчасово перебуває під російською окупацією, готові закупити легкові автомобілі.

Токмацька влада оголосила тендер на закупівлю Renault Duster. За нього готові заплатити 740 тисяч грн. Початок аукціону відбудеться 2 серпня 2023 року.

Комиш-Зорянська селищна рада Пологівського району хотіла придбати таку ж автівку, але торги не відбулися. З місцевого бюджету чиновники готові були віддати за неї 876 тисяч гривен.

Дані: Prozorro

Кам’янська селищна рада Пологівського району пішла далі Токмацької й купила два автомобіля: Рено Дастер та Рено Експрес . Один за 914 тисяч, другий – за 825 тисяч гривень.


Зазвичай, автівки закуповує виконком для перевезення чиновників. Але постає питання – навіщо ці авто для місцевих влад з окупованих територій. С цим запитанням ми звернулися до відповідних органів місцевого самоврядування, що виявили бажання закупити автомобілі. На момент публікації матеріалу журналісти Inform.zp.ua відповіді не отримали. Ми оновимо матеріал та подамо позицію другої сторони, як тільки отримаємо відповідь.