Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Сили оборони намагаються просунутися до Токмака та Мелітополя – NYT

Сили оборони намагаються просунутися до Токмака та Мелітополя – NYT

Сили оборони намагаються просунутися до Токмака та Мелітополя – NYT

ВСУ. Источник: Генштаб

Головний удар українського контрнаступу нині здійснюється на південно-східному напрямку країни. Українські війська намагаються розірвати «сухопутний міст» між Україною та окупованим Кримом.

Про це повідомляють у The New York Times.

Зазначається, що Сили оборони відкидають російські війська вздовж південного фронту. Однак відбувається це поступово, оскільки мінні поля уповільнюють наступ. Також деякі експерти вважають, що найбільшою перешкодою є артилерійський вогонь та авіаудари з боку РФ.

Зараз метою української армії є наступ у напрямку Токмака Запорізької області, а у разі успіху – просування до Мелітополя.

Їхня мета — перерізати так званий сухопутний міст між окупованою Росією Україною та Кримським півостровом або принаймні просунутися досить далеко, щоб стратегічно важливий півострів був у зоні досяжності української артилерії, – повідомляє видання з посиланням на офіційних осіб України.

Так, нова операція щодо наступу, у разі успіху, може зайняти від одного до трьох тижнів.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що російські окупанти з 31 липня не пропускатимуть на Арабатську стрілку мирних жителів. Це роблять нібито “для захисту Криму”.