Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Ліга Європи: підсумки сезону

Ліга Європи: підсумки сезону

Ліга Європи: підсумки сезону

Футбол

Другий за популярністю футбольний турнір Європи завершився перемогою іспанської «Севільї» над італійською «Ромою». Матч на «Пушкаш Арені» у Будапешті видався воістину гідним фіналу: команди відіграли основний час внічию та вирішили долю золотих медалей у серії післяматчевих пенальті. У підсумку Ліга Європи підкорилася «нервіонцям»: загальний рахунок за одинадцятиметровими ударами становив 4:1 на користь іспанського клубу. Кубок Європи став сьомим в історії команди. Також у її скарбничці є один Суперкубок Європи.

Цікаво, що цього року італійські клуби вийшли до всіх трьох фіналів європейських командних розіграшів, але жоден із них виграти не змогли. Міланський «Інтернаціонале» у фіналі Ліги чемпіонів з мінімальним рахунком поступився англійському «Манчестер Сіті», а «Фіорентина» програла «Вест Гему» з рахунком 1:2.

У символічній збірній турніру 2022/2023 очікувано переважають гравці обох фіналістів. До неї увійшли:

  • голкіпер «червоно-білих» Яссін Буну;
  • беки «Севільї» Маркос Акунья та Хесус Навас, гравець «Роми» Кріс Смоллінг та Джонатан Та з «Байєра»;
  • хавбеки Неманія Матич та Лоренцо Пеллегріні з «Роми», а також хорватський півзахисник «Севільї» Іван Ракитич, який тривалий час виступав за «Барселону»;
  • нападники  Маркус Рашфорд з «Манчестер Юнайтед», Пауло Дібала з «Роми» та Віктор Боніфас з бельгійського «Юніона».

Звання найкращого гравця Ліги Європи отримав захисник «Севільї» та збірної Іспанії Хесус Навас, який показав чудову гру протягом усього сезону.

Новий сезон турніру стартує у серпні, а завершиться він фінальним матчем 22 травня 2024 року, який пройде в Ірландії на «Дублін Арені».

Футбол сьогодні онлайн: де дивитись текстові трансляції матчів

Слідкувати за результатами футбольних поєдинків зручно на сайті UA Футбол. У розділі футбол сьогодні онлайн ви знайдете текстові трансляції всіх поєдинків, що проходять зараз, а також усіх матчів, які вже відбулися раніше. Для цього достатньо вибрати в календарі потрібну дату — і сайт покаже усі ігри, що пройшли цього дня. Крім рахунку, тут знаходиться вся статистична інформація про ігри.

Сайт пропонує великий вибір турнірів, від національних та міжнародних чемпіонатів та кубків до ігор збірних. Стежити за футболом онлайн сьогодні можна, де б ви не знаходилися — текстові трансляції доступні як з ПК, так і з мобільних пристроїв та планшетів.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter – @Theryzhenko