Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Росія хоче підірвати ЗАЕС, щоб “заморозити війну”, – Володимир Зеленський (ВІДЕО)

Росія хоче підірвати ЗАЕС, щоб “заморозити війну”, – Володимир Зеленський (ВІДЕО)

Росія хоче підірвати ЗАЕС, щоб “заморозити війну”, – Володимир Зеленський (ВІДЕО)

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Про поточну ситуацію на атомній станції розповів президент України у спілкуванні із журналістами.

Станція частково замінована. Цю інформацію підтверджує МАГАТЕ. За їх даними не заміновані тільки самі енергоблоки. На ЗАЕС перебуває 500 російських військових. На станції є військова техніка, гранати, боєприпаси.

ГУР України має дані, що Росія планує аварію з викидом небезпечних речовин на АЕС. План росії в тому, щоб “заморозити” конфлікт.

Я вважаю, що якщо є мінування, є зброя – то є небезпека. Вони підірвали Каховську ГЕС, щоб увесь світ сказав, що це глобальна екологічна катастрофа. Після цього світ каже – «дивіться якісь наслідки цієї війни». Тому війну треба швидко «заморожувати». Це головна стратегічна ідея Росії. Вони хочуть отримати паузу, щоб набрати більше солдатів, зробити більше військової техніки, а потім прийти знову і знищити Україну повністю. Це їхній план з початку війни і він не змінився, – заявив Зеленьский у спілкуванні з іспанськими журналістами.

Президент заявив, що є загроза в тому, що навіть після того, як АЕС передадуть Україні назад у російських військ, залишиться вибухівка і можливість дистанційного підриву. Таким чином Україна отримає станцію назад та аварію на станції одночасно.


Нагадаємо, близько 300 тисяч людей можуть евакуювати у разі аварії на Запорізькій АЕС. Весь правий берег міста Запоріжжя буде у зоні ризику.