Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізькі волонтери збирають кошти для села на Дніпропетровщині, яке залишилося без води

Запорізькі волонтери збирають кошти для села на Дніпропетровщині, яке залишилося без води

Запорізькі волонтери збирають кошти для села на Дніпропетровщині, яке залишилося без води

фото Микола Колодяжний

У селі Вишетарасівка Дніпропетровської області виникли проблеми з водою внаслідок підриву Каховської ГЕС окупантами. Наразі запорізькі волонтери вирішили допомогти мешканцям села.

Про це повідомив директор благодійного фонду Імпульс UA Микола Колодяжний.

фото Микола Колодяжний
фото Микола Колодяжний

Жителі села Вишетарасівка на Дніпропетровщині залишилися без води після підриву Каховської ГЕС. Вони черпали воду з Каховського водосховища, але після того як вона відійшла, інших джерел у них не залишилося.

«Селяни змушені викручуватись. Очищають колодязі, риють свердловини, планують тягнути труби та насоси до води, яка відійшла. Ці роботи ускладнюються тим, що Вищетарасівка – під періодичними обстрілами рашистів з лівого берега. Але діватися нема куди, бо без води тут вижити в буквальному сенсі неможливо», – розповідає Микола Колодяжний.

Для того, щоб допомогти мешканцям Вищетарасівки, волонтери привезли їм каністри для зберігання води, питну воду в них та продукти харчування.

Нині жителям села потрібні електронасоси, щоб качати воду з колодязів та великі ємності для зберігання питної води.

Усі бажаючі можуть надіслати кошти для того, щоб волонтери могли придбати все це жителям Вищетарасівки за цими реквізитами:

– картка у гривнях 5375411500180778;

– карта в євро 5375419902604030;

– картка в доларах 5375418803960723;

– через систему PayPal на акаунт [email protected];