Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Куртєв розповів про ситуацію з водними біоресурсами у Запоріжжі

Куртєв розповів про ситуацію з водними біоресурсами у Запоріжжі

Куртєв розповів про ситуацію з водними біоресурсами у Запоріжжі

Снижение уровня воды в Днепре. Фото: inform.zp

Після підриву армією рф Каховської ГЕС у Запоріжжі триває зниження рівня води в Дніпрі. Однак ситуація, як і раніше, залишається стабільною і не становить загрози для міста.

Про це повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

За його словами, ситуація з водними біоресурсами міста перебуває на контролі у міськради. Влада продовжує посилено стежити за ситуацією з можливим через спад води мором риби. На випадок загибелі біоресурсів розроблено алгоритм, за яким діятимуть влада міста і профільні комунальні служби.

Також Куртєв закликав містян не купувати рибу на стихійних ринках, оскільки це може бути небезпечно для здоров’я:

Також звертаємо вашу увагу, що з огляду на можливу ситуацію, у місті можуть масово з’являтися місця несанкціонованої торгівлі рибою. Бережіть своє здоровʼя, не купуйте таку продукцію і не наражайте себе на небезпеку, – зазначив секретар Запорізької міськради.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров’я повідомляли, що у підтоплених районах Запорізької області через стрімке падіння рівня води спостерігатиметься мор риби.