Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Як підрив Каховської ГЕС вплине на водопостачання у Бердянську та Приморську

Як підрив Каховської ГЕС вплине на водопостачання у Бердянську та Приморську

Як підрив Каховської ГЕС вплине на водопостачання у Бердянську та Приморську

Водоснабжение. Фото: Depositphotos

Наслідки техногенної катастрофи на Каховській ГЕС сильно вплинуть на водопостачання таких курортних міст як Бердянськ та Приморськ, а також десятки населених пунктів навколо них. Тимчасово окупований Бердянськ на якийсь період залежатиме від річки Берда та свердловин.

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Однак, можливо, цього не вистачить під час пікового годинника, а вода з річки Берда не відповідає стандартам питної води з точки зору якості, жорсткості та інших санітарних норм, — повідомив член Наглядової ради КП «Бердянськводоканал» Костянтин Дадаєв.

Масштаби катастрофи можна визначити лише після повного обстеження руйнувань Каховської ГЕС та всієї системи Каховського магістрального водоводу.

   Аналіз стану буде можливий лише після зменшення рівня води та деокупації Херсонської та Запорізької областей. Вже зараз можна сказати, що поновлення наслідків терористичного акту потребує значних зусиль, часу та ресурсів, – повідомляє останній директор КП «Бердянськводоканал» Андрій Бурлей.

Нагадаємо, у Запоріжжі рівень води у річці Дніпро знизився більш ніж на 10 метрів. Щодня вода швидко відходить.