Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Куртєв розповів, чи загрожує евакуація Запоріжжя через підрив Каховської ГЕС

Куртєв розповів, чи загрожує евакуація Запоріжжя через підрив Каховської ГЕС

Куртєв розповів, чи загрожує евакуація Запоріжжя через підрив Каховської ГЕС

Фото: разрушенная Каховская ГЭС

Вночі 6 червня російські війська підірвали шлюз Каховської ГЕС. Прибережні населені пункти опинилися під загрозою затоплення.

В. о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив, що ця ситуація не загрожує Запоріжжю:

Цієї ночі російські терористи підірвали греблю Каховської ГЕС. Зараз проводиться термінова евакуація жителів правобережної частини Дніпра Херсонської області. Для Запоріжжя ця ситуація загрози не представляє.

Що сталося?

Російські загарбники підірвали Каховську гідроелектростанцію вночі 6 червня.

Під евакуацію підпадає цивільне населення з потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, і частково місто Херсон – Острів Корабелів.

Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС. Наразі ситуація контрольована, заявили в Енергоатомі.

Воєнкор Богдан Мірошников вважає, що окупанти підірвали ГЕС, боячись контрнаступу ЗСУ.

Каховська ГЕС повністю зруйнована, станція відновленню не підлягає. Росіяни підірвали машинний зал, заявили Укргідроенерго.