Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на електроенергію зростуть через окупацію Запорізької області: подробиці

Тарифи на електроенергію зростуть через окупацію Запорізької області: подробиці

Тарифи на електроенергію зростуть через окупацію Запорізької області: подробиці

Ілюстративне фото

З 1 червня в Україні планується підвищення тарифів на електроенергію. В “Укренерго” пояснили причини подорожчання.

Голова правління Національної енергетичної компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, що з початком повномасштабного вторгнення Росії виручка підприємства і обленерго впала приблизно на 30 відсотків. Тому що в умовах війни енергетичні компанії втратили частину генерації і споживачів.

Ми втратили частину генерації і також частина споживачів. Наприклад, мережеві компанії, такі як » Укренерго ” і обленерго, у них виручка впала просто автоматично на 30 відсотків просто через те, що споживання сильно скоротилося. Генеруючі компанії не отримують коштів через те, що побито багато генерації. Частина генеруючих потужностей у нас розташовані в тимчасовій окупації. Найяскравіший приклад-це Запорізька атомна електростанція. Але не тільки вона. Ще є Каховська гідроелектростанція, ще є теплові електростанції в Донецькій, Запорізькій, Луганській області. Втрачено багато активів і звичайно, набагато важче стало зводити кінці з кінцями, – розповів Кудрицький.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), офіційно запропонувала з 1 червня 2023 року ввести єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів.

Передбачається, що тариф на електроенергію зафіксується на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ).