Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » «Укрпошта» відмовляється від популярного відправлення: що зміниться з 1 липня

«Укрпошта» відмовляється від популярного відправлення: що зміниться з 1 липня

«Укрпошта» відмовляється від популярного відправлення: що зміниться з 1 липня

Укрпошта. Ілюстративне фото

Клієнтів Укрпошти чекають важливі зміни – скасовують бандеролі як окремий вид відправлень. Зазначається, що нововведення набудуть чинності вже з 1 липня 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Скасування бандеролей жодним чином не позначиться на гаманцях клієнтів: доставка Україною бандеролі вагою до 0,25 кг коштує стільки ж, скільки і доставка листа аналогічної маси, тобто 18 грн. для непріоритетної та 22,5 грн. для пріоритетного відправлення. Вартість листа та бандеролі вагою до 1 кг коштує 36 грн. та 45 грн., а вагою до 2 кг – 48 та 60 грн. відповідно, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський у своєму телеграм-каналі, 25 травня набув чинності новий Закон про поштовий зв’язок. У документі, серед іншого, зазначено таку важливу новину, як скасування «бандерольки».

Як розповідають у компанії, альтернативою бандеролям стануть листи, дрібні пакети та посилки, відправлення яких можна оформити у «Особистому кабінеті». Скасування бандеролей стосується і міжнародної доставки, але для зручності «Укрпошта» може запропонувати послугу, яка була запроваджена з 1 квітня – «Дрібний пакет PRIME», який є аналогом відправки бандеролі за кордон.

Нагадаємо, раніше Укрпошта випустила марку із портретом «Запорізького месника», який збивав літаки росіян. На ній зображений боєць Нацгвардії, Герой України Роман Гломба, відомий як «Запорізький месник».