Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Ціни на електроенергію можуть зрости з 1 червня

Ціни на електроенергію можуть зрости з 1 червня

Ціни на електроенергію можуть зрости з 1 червня

Іллюстративне фото

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), офіційно запропонувала з 1 червня 2023 року запровадити єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів.

Передбачається, що тариф на електроенергію зафіксується на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ).

НКРЕКУ подає пропозиції щодо внесення змін до Положення про спецзобов’язання щодо забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПЗГ) з 1 червня 2023 року із запровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 грн/кВт -ч з ПДВ, – йдеться у листі до Міненерго за підписом в. о. голови регулятора Руслана Кайдаша, переданому енергореформі.

Кабмін розглядатиме цю пропозицію, і, найімовірніше, підтримає її на своєму засіданні найближчими днями.

Наразі тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год за умови місячного споживання 250 кВт-год та 1,68 грн/кВт-год (з ПДВ) за умови споживання обсягів, що перевищують цей показник.

Як писав раніше Inform.zp.ua, найближчим часом у Запоріжжі, як і по всій Україні, можуть змінитись тарифи на електроенергію. Це пов’язано зі збитками, які отримала енергосистема через російські удари та підготовку до зими.