Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти готують масштабні провокації на Запорізькій атомній електростанції, – ГУР

Окупанти готують масштабні провокації на Запорізькій атомній електростанції, – ГУР

Окупанти готують масштабні провокації на Запорізькій атомній електростанції, – ГУР

Енергодар / Энергодар

За даними української розвідки, окупанти готують масштабні провокації зі створення осередку радіаційної небезпеки на Запорізькій атомній електростанції. Найближчі години рашисти готують масштабну провокацію з імітації аварії на ЗАЕС в Енергодарі.

Для цього буде проведено удар безпосередньо по території ЗАЕС. Після цього буде оголошено про аварійний витік радіоактивних речовин. В інциденті традиційно буде звинувачено Україну. Щоб максимально приховати свої дії рашисти зірвали заплановану на сьогодні ротацію персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ.

Мета цієї акції – спровокувати міжнародну спільноту на проведення детального розслідування під час якого буде зупинено всі бойові дії. Таким чином рашисти сподіваються отримати жадану паузу, яку використають для перегрупування окупаційного контингенту та зупинки українського контрнаступу.

ГУР
Попередження від ГУР / Предупреждение от ГУР

Раніше сьогодні днем окупанти вимкнули зв’язок та інтернет в усій окупованій частині Запорізької області, та атакували берег зі сторони Енергодара в бік Нікопольского району із різних типів зброї. На Запорізькій атомній електростанції вони зробили військову базу та зберігають боєприпаси. 

Також з тимчасово окупованого Енергодару російські війська евакуювали частину місцевих жителів. Їх відвезли до інших населених пунктів Запорізької області.


Нагадаємо, що вночі окупанти нанесли ракетний удар по Гуляйполю. Були травмовані дві жінки.