Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Англійська Прем’єр-ліга 2022/2023: відкриття та невдахи сезону

Англійська Прем’єр-ліга 2022/2023: відкриття та невдахи сезону

Англійська Прем’єр-ліга 2022/2023: відкриття та невдахи сезону

Футбол

До кінця нинішнього розіграшу АПЛ залишилися лічені тури, і вже можна підбивати якісь підсумки. Як і раніше, зберігається інтрига у боротьбі за чемпіонство, хоча мало хто сумнівається в тому, що «Манчестер Сіті» збереже титул. «Арсенал», для якого англійська Прем’єр-ліга 2022/2023 вийшла найкращою за багато років, своїми руками віддав супернику ініціативу у турнірних перегонах. Тепер йому потрібно вигравати всі матчі та розраховувати на декілька осічок конкурента.

Але як би не закінчився чемпіонат, саме лондонців слід визнати головним відкриттям сезону зі знаком «плюс». Команда вже гарантувала собі друге місце та вперше з 2017 року потрапила до Ліги чемпіонів. Приємно, що значний внесок у прогрес «Арсеналу» зробив українець Зінченко, який приєднався до «канонірів» минулого літа.

До головних збурювачів спокою в англійській Прем’єр-лізі 2022/2023, безумовно, належить і «Ньюкасл». Клуб, який минулого року тривалий час боровся за виживання, сьогодні під керівництвом Едді Хау дуже близький до потрапляння до першої четвірки. Востаннє «сороки» грали в ЛЧ у 2003 році. Також нинішній розіграш АПЛ можуть занести собі в актив:

  • «Астон Вілла» Унаї Емері — претендент на єврокубки;
  • «Брайтон» Роберто Де Дзербі — претендент на єврокубки;
  • «Фулхем» Марку Сілви та «Борнмут» Гарі О’Ніла — зберегли місце в еліті в перший рік після повернення.

Найкращим серед футболістів став норвежець Ерлінг Голанн. Бомбардира «Манчестер Сіті», який побив багаторічний рекорд результативності ліги за сезон, визнали гравцем року за версією журналістів. 22-річний нападник приєднався до своєї нинішньої команди лише влітку.

Таблиця АПЛ: головні невдахи

Найбільшим розчаруванням цього року для багатьох став виступ лондонського «Челсі». Команда, яку називали одним із головних претендентів на чемпіонство, у результаті навіть не потрапила до єврокубків. Взимку клуб став рекордсменом трансферного ринку, витративши найбільше на покупку новачків, але ці «посилення» лише погіршили результати. Поточна таблиця АПЛ фіксує місце «Челсі» за межами першої десятки, що є повним провалом.

Ще один очікуваний фаворит, «Ліверпуль», теж розчарував своїх уболівальників. Навесні команда розігралася і досі зберігає шанси на ЛЧ, але наздогнати «Ньюкасл» та «Манчестер Юнайтед» буде дуже непросто. Не зумів досягти поставлених завдань і «Тоттенхем», який ризикує взагалі залишитися без єврокубків.

Провальним став цей сезон для «Евертона». Команда знаходиться на самому дні таблиці АПЛ, у безпосередній близькості від зони вильоту. Ще гірші справи у «Лестера», якого всі давно звикли бачити поряд із лідерами. Для вболівальників будь-якої з цих команд втрата місця в еліті стане справжньою катастрофою. До речі, у зоні ризику перебуває і «Вест Гем», який блискуче виступає у нинішньому розіграші єврокубків.

Автор sport.ua: Сергій Циба