Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Тарифи на електроенергію у Запоріжжі можуть підвищитися: у якому розмірі

Тарифи на електроенергію у Запоріжжі можуть підвищитися: у якому розмірі

Тарифи на електроенергію у Запоріжжі можуть підвищитися: у якому розмірі

Иллюстративное фото

Найближчим часом у Запоріжжі, як і по всій Україні, можуть змінитись тарифи на електроенергію. Це пов’язано зі збитками, які отримала енергосистема через російські удари та підготовку до зими.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус в інтерв’ю Укрінформу.

Тарифи на електроенергію по Запоріжжю та решті України можуть підвищитися. Розглядається підвищення тарифів до 2,4 грн та 2,8 грн за 1 кВт-годину замість нинішніх 1,44 грн. Також розглядається ціна 2 та 2,4 грн за 1 кВт-годину.

«Головне ж завдання — не просто максимально зібрати з людей гроші, впровадивши непомірний “податок” на енергоспоживання й піднявши тариф вище за ринковий рівень, а проінвестувати енергосистему, відновити її, можливо, навіть десь перебудувати, щоб сформувати запас міцності до наступної зими» – пояснив Герус.

У той же час Герус додав, що для людей з низькими доходами працюватиме система субсидій. Її планують зробити з використанням електронних засобів, зокрема смартфонів.