Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » “Гауляйтершу” Кирилівки засудили на 10 років: подробиці

“Гауляйтершу” Кирилівки засудили на 10 років: подробиці

“Гауляйтершу” Кирилівки засудили на 10 років: подробиці

Мелитопольская сепаратистка Екатерина Уманец

Суд виніс вирок жінці, яка добровільно погодилася обійняти посаду голови Кирилівки, співпрацюючи з окупаційною армією.

15 травня в Ленінському районному суді Запоріжжя винесли вирок щодо вчинення кримінального правопорушення.

Приблизно з 26 травня 2022 року громадянка України добровільно обійняла керівну посаду голови «Кирилівської селищної адміністрації» та виконує покладені на функції голови окупаційної адміністрації держави-агресора.

Йдеться про Катерину Уманець, яка, до того ж, очолила відділення ЛДПР на захопленій частині Запорізької області.

Суд призначив обвинуваченій покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного їй майна. Термін відбування покарання буде обчислюватися з моменту її фактичного затримання.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Мелітопольський адвокат Євген Миколайович Медвідь став гауляйтером Кирилівки в Запорізькій області.

Новий виконуючий обов’язки голови окупаційної адміністрації Кирилівки Євген Медвідь – Колишній співробітник МВС-у 2000-х очолював Мелітопольський відділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.