Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на комунальні послуги в травні 2023: скільки доведеться заплатити запоріжцям

Тарифи на комунальні послуги в травні 2023: скільки доведеться заплатити запоріжцям

Тарифи на комунальні послуги в травні 2023: скільки доведеться заплатити запоріжцям

Коммуналка

Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки треба буде заплатити запоріжцям у травні за світло, газ, воду та сміття, читайте в цьому матеріалі.

Ціни на електроенергію

З 1 травня в Україні в Україні планувалася підвищення тарифів на світло але вже 25 квітня представник уряду в парламенті Тарас Мельничук заявив, що підвищення тарифів на електроенергію в цьому місяці не буде.

Раніше Inform.zp.ua писав, що тарифи на електропостачання в Запоріжжі після закінчення опалювального сезону можуть зрости вдвічі.В Запорожье завтра не будут отключать электроэнергию по графику

Тарифи до 30 Квітня були такими: 1,44 грн/кВт/ год при споживанні до 250 кВт-год на місяць і 1,68 грн/кВт-год-понад 250 кВт/год на місяць.

Глава Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський заявив в ефірі телемарафону, що один з базових варіантів нових тарифів на електроенергію для населення передбачає підвищення верхнього тарифу з 1,68 грн до 2,4 грн або 2,8 грн за кВт-год.

Нижній тариф планують зберегти на рівні 1,44 грн за кВт-год, який зараз діє за умови місячного споживання до 250 кВт-год.

Нагадаємо, в офісі президента в середині квітня обговорювали варіанти підвищення тарифів для населення майже вдвічі — до 2,88 грн/кВт-год, а для бізнесу на третину — до 4,5 грн/кВт.

Ціни на воду

З квітня в Запоріжжі підвищилися тарифи на водопостачання. В цілому процес зростання тарифів буде відбуватися в кілька етапів. Під час першого етапу в квітні підвищення тарифів на воду складе 12,3%, а на другому етапі в липні — 14,1%. Це означає, що в середньому витрати сім’ї з 2-3 осіб зростуть на 60 гривень.

Вже розробили тарифи для областей, в тому числі і для Запорізької.

Для Запорізького КП Водоконала пропонують такі тарифи:

З 01.07.2023 оптовий тариф на водопостачання за один кубічний метр 18,40 гривень;
За водовідведення з 01.07.2023 пропонується оптовий тариф 11,76 гривень;
Як пояснили в НКРЕКП, в Запоріжжі підвищення тарифів пов’язані зі збільшенням витрат електроенергії, на зарплати співробітникам, на ремонти і на паливно-мастильні матеріали.

Тарифи на газ

Ціни на газ у квітні 2023 року для побутових споживачів фактично не змінилися. “Нафтогаз” повідомляє, що ціна на послугу газопостачання фіксована — 7,96 грн за 1 м-3.Газ

“Запоріжгаз” встановив тариф на послуги розподілу природного газу в розмірі 0,92 грн за 1 м-3 на місяць (без урахування ПДВ).

Тарифи на вивезення сміття

З 21 листопада 2022 року для населення вартість послуг з поводження з побутовими відходами на одну особу
становити:

  • в упорядкованих багатоквартирних будинках-39,69 грн;
  • в одноквартирних будинках з присадибною ділянкою (приватний сектор) – 44,33 грн.

В Запорожье после праздников вывезли 15 тонн мусора

У зв’язку зі змінами, що відбулися в законодавчій базі України, передбачено нарахування абонентської плати за індивідуальними договорами про надання послуг з поводження з побутовими відходами в розмірі 2,10 грн/місяць, яка діє з моменту застосування тарифу для відповідної категорії споживачів”.

Як писав раніше Inform.zp.ua, до 5 травня запорожцям слід передати показання лічильників електроенергії.