Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Ракетний удар по Павлограду може спричинити екологічну катастрофу у Запорізькій області

Ракетний удар по Павлограду може спричинити екологічну катастрофу у Запорізькій області

Ракетний удар по Павлограду може спричинити екологічну катастрофу у Запорізькій області

Иллюстративное фото

Російський удар по Павлограду Дніпропетровської області може спричинити екологічну катастрофу в п’яти областях, у тому числі й Запорізькій.

Про це пишуть аналітики OSINT-проекту GeoConfirmed, вказуючи, що ракетний обстріл спричинив потужний вибух на хімічному підприємстві, де зберігається ракетне паливо.

«На сьогодні на полігоні зберігається понад 1,8 тисяч тонн простроченого твердого ракетного палива. Пройшло 20 років від дня закінчення терміну», – зазначають у джерелі.

Аналітики посилаються на статтю української служби ВВС за січень 2020 року, в якій йшлося про те, що вибух на цьому заводі може призвести до екологічного лиха не лише на Дніпропетровщині, а й ще в чотирьох областях.

Експерти наголошують, що росіяни, ймовірно, знали про можливі ризики і це може стати черговим військовим злочином російської окупаційної армії.

Нагадаємо, днями російські окупанти атакували ракетами Дніпропетровську область. У Павлограді пошкоджено промислове підприємство. Внаслідок обстрілу постраждали понад 30 осіб, серед яких п’ятеро – діти. Окрім хімічного заводу понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, шість закладів шкільної та дошкільної освіти, п’ять магазинів.