Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Новий запорізький університет потрапив до ТОП-30 кращих в Україні

Новий запорізький університет потрапив до ТОП-30 кращих в Україні

Новий запорізький університет потрапив до ТОП-30 кращих в Україні

Запорожский государственный медико-фармацевтический университет

Новий вищий навчальний заклад ” Запорізький державний медико-фармацевтичний університет» посів 27 позицію в рейтингу українських вишів.

Цей університет створили шляхом злиття ЗДМУ із Запорізькою медичною академією. ВУЗ посів 27 місце у щорічному рейтингу українських вищих навчальних закладів за показниками даних наукометричної бази Scopus.

Перед ним на 26 місці опинилася Києво-Могилянська академія, після — опинився Таврійський національний університет імені В.і. Вернадського.

  • Запорізький національний університет (ЗНУ) опинився на 62 місці (цього року на 2 рядки вище)
  • Національний університет “Запорізька політехніка” посів 74 місце (опустився на 3 рядки).

Також до рейтингу потрапили університети, які опинилися під окупацією і були змушені переїхати в безпечні регіони.

  • Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного – Мелітополь-96-й рядок (підвищення на 1 рядок)
  • Мелітопольський державний педагогічний університет – 97 рядок (підвищення в рейтингу на 8 позицій).

Результати рейтингу формувалися за показниками цитованості наукових статей, опублікованих навчальними закладами або фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 000 наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук. у базу даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша-кількісним показником, заснованим на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в Україні заплановано перехід на 12-річну систему шкільної освіти на 2027 рік. Він має відбутися в рамках реформи Нової української школи.