Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Ціни на бензин, дизель і газ можуть злетіти в Запоріжжі

Ціни на бензин, дизель і газ можуть злетіти в Запоріжжі

Ціни на бензин, дизель і газ можуть злетіти в Запоріжжі

Иллюстративное фото

В Україні з 1 липня очікується значне підвищення цін на бензин, дизель і газ. Влітку планується повернення податків на паливо до довоєнного рівня.

Про це заявив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

В Україні з 1 липня ціни на паливо зростуть через повернення ПДВ (з 7 до 20%) і акцизів.

Ціни на паливо можуть змінитися таким чином:

  • бензин – 11,2 грн / л (з 47,17 до 58,35 грн / л),
  • дизпаливо-на 7,7 грн / л (з 47,43 до 55,10 грн / л),
  • LPG – на 2,6 грн/л (з 21,77 до 24,40 грн/л).

Водночас експерт вважає рішення держави про повернення податків правильним.

По-перше, країні потрібні гроші. По-друге, ціни на нафту впали. У березні 2022 року вони були 140 дол., а зараз – 75 дол. за барель. По-третє, зниження ПДВ призвело до зловживань деяких імпортерів, які через низький податок почали виводити прибуток з країни шляхом фіктивного завищення цін на імпортований Нафтопродукт, — вважає Куюн.

Як писав раніше Inform.zp.ua, тарифи на електроенергію в Запоріжжі можуть змінитися до початку підготовки до майбутнього опалювального сезону. На даному етапі підвищення тарифів не прогнозується.