Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Блоги » “Я не бачу ознак підготовки “жесту доброї волі””: військовий аналітик про ситуацію в Запорізькій області

“Я не бачу ознак підготовки “жесту доброї волі””: військовий аналітик про ситуацію в Запорізькій області

“Я не бачу ознак підготовки “жесту доброї волі””: військовий аналітик про ситуацію в Запорізькій області

Окупанти. Ілюстративне фото

На тлі новин про підготовку контрнаступу ЗСУ на окупованих територіях Запорізької області російські загарбники пропонують “евакуацію” місцевим жителям.

Але чи є це тим самим “жестом доброї волі”, який свого часу продемонстрували окупанти при виведенні військ з Київської, Харківської, Херсонської областей та острова Зміїний, пояснив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко:

Скажу так. На Лівобережній Херсонщині, в Запорізькій області і так далі, я не бачу жодної ознаки підготовки “жесту доброї волі”.

Всі ті евакуаційні процеси, що відбуваються в тих чи інших регіонах – ні в рахунок, оскільки вони не відображають готовність самих окупантів до втечі. Основними ж ознаками підготовки “жесту доброї волі” є не вивезення цивільних осіб і колаборантів, а дещо інші дії, в три етапи.

По-перше, це вивезення медперсоналу. Першою ознакою підготовки втечі є вивезення медперсоналу окупантів з лікувальних установ в містах і згортання польових госпіталів і т.д. цей процес супроводжується мародерством медобладнання і спустошенням місцевих аптек.

По-друге, це виведення артилерійських підрозділів. Артилерія зараз для рів на вагу золота і вона виводиться одночасно, або слідом за медперсоналом. Зменшення цієї компоненти в зоні БД і по лінії бойових зіткнень свідчить про підготовку окупантів до втечі.

По-третє, виведення систем зв’язку. Якщо росіяни починають згортати підрозділи зв’язку, основні і дублюючі системи, це ознака завершального етапу підготовки до втечі.

На сьогоднішній день ні на одній з локацій не відзначається навіть першого етапу даного процесу.

Все це говорить про те, що росіяни в даний час не готуються бігти з жодного із займаних плацдармів і продовжують вірити в тому, що вони можуть утримати оборону під натиском контрнаступу ЗСУ.

Що ж, суїцидники зробили свій вибір. Хоча, не пізно одуматися.



❗ Точка зору експерта в рубриці” Блоги ” може не збігатися з позицією редакції Іnform.zp.