Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Тарифи на електроенергію у Запоріжжі: коли чекати підвищення

Тарифи на електроенергію у Запоріжжі: коли чекати підвищення

Тарифи на електроенергію у Запоріжжі: коли чекати підвищення

Иллюстративное фото

Тарифи на електроенергію у Запоріжжі можуть змінитися до початку підготовки до майбутнього опалювального сезону. На цьому етапі підвищення тарифів не прогнозується.

Нові тарифи можуть встановити, в тому числі через пошкодження, які росія завдала енергетиці України. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Запитання ще обговорюється. Але чого тільки не пишуть зараз: і 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-год. Дивитимемося, — сказав міністр на прес-конференції.

Водночас він зазначив, що встановлення нових тарифів є важливим для підготовки генерації до нового осінньо-зимового періоду.

Це може бути одним із рішень для відновлення енергосистеми. Бо тут немає жодного рішення. Те, що ми втримали систему, є дуже великим викликом. Важливою є ремонтна кампанія, щоб пройти наступну ОЗУ, — зазначив міністр.

Наразі для населення діють тарифи на електроенергію у розмірі 1,44 грн/кВт-год та 1,68 грн/кВт-год (у разі споживання від 250 кВт-год на місяць).

Одним з рішень, що найбільш обговорюються учасниками процесу (зокрема, Міненерго, генерацією, “Укренерго”, НКРЕКУ) називають підвищення тарифу до 2,8-2,9 грн/кВт-год.