Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Якість води у Запоріжжі може змінитись: у чому причина

Якість води у Запоріжжі може змінитись: у чому причина

Якість води у Запоріжжі може змінитись: у чому причина

Весеннее половодье. Спуск воды в Днепре. Фото: Олег Власов

Через весняну повінь цього року більшість ГЕС розпочали інтенсивне скидання води, що призвело до погіршення якості води в річці. У Запоріжжі також відбувається інтенсивне скидання води з верхнього б’єфу.

Під час повені може тимчасово зрости такий показник водопровідної води, як колір. Тобто вода в цей період може мати трохи жовтуватий колір. Цей показник впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпеку.

Про це розповіли співробітники КП “Водоканал”.

Наші фахівці щодня та цілодобово відбирають проби води на всіх етапах водопідготовки, здійснюють контроль фізико-хімічних, мікробіологічних та органолептичних показників та гарантують, що вода у Запоріжжі залишається безпечною. Поки що якість водопровідної води залишається в межах норм, – прокоментували фахівці “Водоканалу”.

Зазначимо, що якість води у Дніпрі залежить від: наявності паводків, гідрохімічних явищ у воді за каскадом річки, роботи водосховищ та впливає на технологічні процеси водопровідних станцій.

Нагадаємо, 19 квітня у Запорізькій області продовжує діяти II рівень небезпеки – помаранчевий через загрозу затоплення низки населених пунктів.

За прогнозами, пік повені в Україні припаде на період з 18 по 28 квітня.