Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Рятувальники ліквідують наслідки масштабних підтоплень: що у Запоріжжі

Рятувальники ліквідують наслідки масштабних підтоплень: що у Запоріжжі

Рятувальники ліквідують наслідки масштабних підтоплень: що у Запоріжжі

ДніпроГЕС у Запоріжжі. Фото: Олег Власов

В Україні через сильну повінь частина північних і центральних областей виявилася частково підтоплена. Рівень води у річці Дніпро піднявся і у Запоріжжі.

У Гідрометеорологічному центрі повідомили, що спостерігається сезонне підвищення рівня води в межах рік Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

Спостерігається тенденція зниження темпу підвищення рівня води в річках на півночі країни. Залишаються підтоплені 852 домогосподарства (Чернігівська – 474, Черкаська – 182, Дніпропетровська – 79, Полтавська – 107 та Київська – 10) та 111 будинків (Дніпропетровська – 38, Черкаська – 42, Чернігівська – 29 та Полтавська – 2, — розповідають спеціалісти.

На Запоріжжі встановлено другий рівень небезпеки — помаранчевий. Через значні скидання води під час пропуску весняної повені через водосховища Дніпровського каскаду, можливе підтоплення ділянок уздовж Каховського водосховища у низці прирічних населених пунктів у Запорізькій області.

Карта гидрометеорологических предупреждений. Источник: Укргидрометцентр

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено 10 тис. 762 га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1.

Нагадаємо, відомий краєзнавець та історик Олег Власов опублікував фото ДніпроГЕС у Запоріжжі. На них видно вирує скидання води.