Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Повістки в Запорізькій області роздаватимуть окупанти

Повістки в Запорізькій області роздаватимуть окупанти

Повістки в Запорізькій області роздаватимуть окупанти

На окупованих територіях Запорізької області почнуть роздавати повістки на війну місцевим жителем. Під загрозою перебувають власники паспортів рф.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Окупанти створили електронний реєстр військовозобов’язаних та роздаватимуть електронні повістки. В першу чергу їх можуть отримати ті, хто отримав російський паспорт і звертався в медустанови або соцслужби за виплатами.

В першу чергу мобілізація почалася для тих, хто взяв рашистські паспорти, тому що вони потрапляють в електронний реєстр. Крім того, окупанти будуть обмінюватися даними. Наприклад, якщо жителі звернулися в лікарню в місті Мелітополі, то відразу ці люди потрапляють і в реєстр тих, хто може отримувати повістку. Або ж, якщо звернулися за матеріальною допомогою в якісь фейкові органи влади, то також вони потрапляють до реєстру,-розповів Федоров.

Уникнути мобілізації можна тільки виїхавши з окупації. За два останні тижні це зробило вже понад 2000 осіб.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій області йде «мобілізація» на тимчасово окупованих територіях. Окупаційна влада змушує вставати на облік в незаконно створених «військкоматах».

Також окупанти оголосили про можливість “укласти контракт” з російською армією. Формуються батальйони з місцевого населення.