Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Українців чекають нові штрафи: законопроект вже у Верховній Раді

Українців чекають нові штрафи: законопроект вже у Верховній Раді

Українців чекають нові штрафи: законопроект вже у Верховній Раді

Верховна Рада совет депутаты Киев

Народні депутати пропонують штрафувати пішоходів, які пересуваються вулицею у темний час доби без світлоповертаючих елементів.

Відповідний законопроект було зареєстровано у парламенті 12 квітня. Таким чином, пішохода зможуть оштрафувати на 255 гривень, якщо він не використовуватиме світлоповертаючі елементи.

За що хочуть штрафувати і коли на українців чекають нові штрафи

Автор документа народний обранець Володимир Крейденко пропонує ввести відповідальність за пересування пішоходами по проїжджій частині або узбіччі в темний час доби або в умовах недостатньої видимості без використання світлоповертаючих елементів (стрічки, наклейки, жилети тощо) або одягу, що має світлоповертаючі елементи.

Депутат вважає, що цей законопроект допоможе знизити кількість ДТП. Українців чекають нові штрафи після ухвалення цього законопроекту.

За даними Нацполіції, за 2022 рік патрульні оштрафували 90 тисяч пішоходів. За два місяці 2023 року – вже 40 людей. За даними поліцейських, штраф українці можуть заплатити у будь-який зручний спосіб в електронному вигляді.


Нагадаємо, радари TruCam зафіксували 300 перевищень швидкості в Запоріжжі за перший тиждень після того, як поліція почала їх застосовувати в Запорізькій області з початку війни.