Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У СБУ не виключають провокацій росіян на Великдень: які будуть обмеження

У СБУ не виключають провокацій росіян на Великдень: які будуть обмеження

У СБУ не виключають провокацій росіян на Великдень: які будуть обмеження

СБУ закликає українців не відвідувати масові збори та дотримуватись рекомендацій безпеки на Великдень під час богослужінь.

Ворог не залишає спроб влаштувати провокації, щоб розхитати єдність українського суспільства. Для цього росія намагається застосовувати різноманітні інструменти та, серед іншого, приділяє особливу увагу релігійній тематиці.

Служба безпеки закликає українців напередодні свят:

  • обмежити відвідування масових заходів, під якими б гаслами вони не відбувалися;
  • не зазнавати можливих провокацій чи підбурювання до незаконних дій;
  • дотримуватися комендантської години, встановленої для вашого регіону;
  • не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та під час неї перебувати в укриттях;
  • без необхідності не затримуватись у храмах при освяченні Великоднього кошика;
  • повідомляти правоохоронні органи про підозрілі предмети та осіб, які можуть влаштовувати провокації або становити потенційну загрозу.

Нагадаємо, що у СБУ працює спеціальна гаряча лінія 0-800-501-482, а також електронна пошта: [email protected], на яку можна надіслати заявку про правопорушення.

Великдень 2023 у Запоріжжі пройде без додаткових обмежень. На підконтрольній території Запорізької області діятиме комендантська година з 00:00 до 05:00.

Представників релігійних конфесій закликали максимально перекладати служби в онлайн-режимі та організовувати процес без скупчення людей.