Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Коли над Запоріжжям знову почнуть літати цивільні літаки

Коли над Запоріжжям знову почнуть літати цивільні літаки

Коли над Запоріжжям знову почнуть літати цивільні літаки

Самолет “Мотор Сич”

Над усією Україною, в тому числі і над Запоріжжям, з початку воєнного стану діє заборона на польоти цивільної авіації. За прогнозами, ці обмеження на цивільні авіарейси можуть тривати до 2029 року. Але Україна запевняє, що польоти відновлять після закінчення війни.

Обмеження на польоти цивільної авіації в повітряному просторі України, Молдови, Білорусі та Росії триватимуть до 2029 року. Про це йдеться у звіті Європейської організації безпеки повітряної навігації (Євроконтролі).

“Украаерорух” також прокоментував цей прогноз. Він базується на поточній ситуації, а саме: закриття повітряного простору України для цивільних польотів через військові дії, суттєві обмеження польотів у повітряному просторі Молдови (також з міркувань безпеки), Росії та Білорусі (санкційні заборони), суттєве зменшення польотів у Польщі, Балтійських, Скандинавських країнах, та відповідне збільшення інтенсивності польотів у південно-східній частині Європи (з метою обльоту закритих зон) тощо.

Однак що важливо розуміти-Євроконтроль не генерує і не використовує військові прогнози/аналітику/припущення для створення своїх прогнозів. Зазначені розрахунки також не містять інших факторів невизначеності, як зокрема: непрогнозовану економічну турбулентність, ескалацію геополітичної напруженості, інші непередбачувані події, які можуть мати негативний вплив на розвиток авіації, — зазначили в «Украероруху».

Зазначається, що фахівці Євроконтролю саме на основі цих даних зробили припущення до кінця горизонту планування — тобто до 2029 року. Після появи нових об’єктивних факторів, як то завершення війни і переформатування мережі маршрутів, прогноз Євроконтролю буде оновлений з використанням нових даних.

“Украерорух” заявляє, що Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі.

Як писав раніше Inform.zp.ua, за рішенням суду Міжнародний аеропорт Запоріжжя заплатить підряднику за ремонт 1,5 мільйона гривень. Гроші мали віддати до середини лютого 2022 року, але це не сталося.