Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Ротація місії МАГАТЕ сталася на Запорізькій атомній станції

Ротація місії МАГАТЕ сталася на Запорізькій атомній станції

Ротація місії МАГАТЕ сталася на Запорізькій атомній станції

На Запорізькій АЕС 29 березня відбулася чергова ротація персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ. Це вже сьома група експертів Агентства.

Про це повідомили в Держатомрегулюванні.

Гарантом ротації делегації МАГАТЕ став його гендиректор Рафаель Гроссі, який прибув в Україну 27 березня.

Попередня зміна експертів Агентства відбулася 2 березня 2023 року. Однак, це сталося на місяць пізніше попередньо запланованої дати-на початку лютого 2023 року. Протягом місяця російські окупанти блокували ротацію персоналу МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.

Постійна моніторингова місія МАГАТЕ працює на окупованій ЗАЕС з вересня 2022 року. На Хмельницькій, Рівненській, Південноукраїнській атомних станціях, а також на Чорнобильській АЕС, яка знаходиться на етапі виведення з експлуатації, постійні моніторингові місії розпочали свою діяльність у січні 2023 року.

Експерти МАГАТЕ на українських АЕС ведуть моніторинг ситуації та документують вплив війни на стан ядерної та радіаційної безпеки, надають технічні консультації українським фахівцям, вивчають пріоритетні потреби на ядерних об’єктах для подальшого надання технічної допомоги.

Нагадаємо, 29 березня кортеж експертної місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) заїхав в окупований Енергодар з метою подивитися, як змінилася ситуація на станції, поспілкуватися з атомниками.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі покинув Запорізьку АЕС в окупованому Енергодарі. Це був другий візит на станцію під час повномасштабної війни Росії проти України.