Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Війська росії могли змінити позиції на Запорізькому напрямку з метою обстрілів, — експерт

Війська росії могли змінити позиції на Запорізькому напрямку з метою обстрілів, — експерт

Війська росії могли змінити позиції на Запорізькому напрямку з метою обстрілів, — експерт

Ілюстративне фото

Окупанти почали менше використовувати реактивну артилерію по прифронтовим містам, в тому числі по Запоріжжю. Раніше найчастіше обстріл відбувався ракетами С-300 і “шахедами”.

Про це сказав директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі “Громадського радіо”.

Він вважає, що використання реактивної артилерії вказує на можливе переміщення установок ближче до лінії фронту, але це припущення потребує підтвердження.

Використання реактивної артилерії може свідчити, що вона змогла дещо передислокуватися і під’їхати ближче до лінії фронту. Але це в тому випадку, якщо справді підтвердиться, що це РСЗВ, тому що поки що це припущення, — сказав Мусієнко.

Мусієнко впевнений, що єдиним способом запобігти таким обстрілам є знищення пускових установок, таких як С-300 у Білгородській області або їх знищення під Токмаком у Запорізькій області.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки по Запоріжжю 22 березня постраждали 34 мешканці напівзруйнованих будинків, з яких 3 дітей.

У Запорізькій та Луганській областях може статися контрнаступ ЗСУ. Найближчі півроку для України стануть ключовими у війні.