Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі повернуть українські назви вулицям та географічним об’єктам

У Запоріжжі повернуть українські назви вулицям та географічним об’єктам

У Запоріжжі повернуть українські назви вулицям та географічним об’єктам

Проспект Соборный

Верховна Рада ухвалила закон про заборону географічних назв, пов’язаних з Росією та її політикою. Так, у Запоріжжі перейменують усі вулиці та пам’ятні місця, назви яких пов’язані з державою-агресором.

Верховна Рада ухвалила зміни до Закону»про засудження і заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії”. Документ в цілому підтримали 248 депутатів.

За законом підпадає під заборону виготовлення і пропаганда російської символіки.

Забороняється також присвоювати географічним об’єктам, юридичним особам та об’єктам права власності назв, що прославляють імперську політику Росії, саму рф або її діячів. Мета закону-повернути Україні назви, які висвітлюють власну історію, а не оспівують радянську чи російську.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на сесії Запорізької міськради підтримали ідею про перейменування двох вулиць на честь загиблих захисників міста-військового і поліцейського.