Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ повідомила про підозру окупаційному голові Запорізької АЕС

СБУ повідомила про підозру окупаційному голові Запорізької АЕС

СБУ повідомила про підозру окупаційному голові Запорізької АЕС

Тимчасово окуповану Запорізьку АЕС очолив колишній заступник головного інженера станції Юрій Черничук, котрий погодився співпрацювати з окупантами. Йому повідомили про підозру.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Колишній заступник головного інженера Запорізької АЕС Юрій Черничук добровільно пішов на співпрацю із окупантами. Внаслідок цього його призначили керівником станції від окупаційної адміністрації.

На цій посаді Черничук змушує атомників підписувати контракти із «росатомом», а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми Росії.

Крім того, Черничук був гостем на російських каналах, де заперечував обстріл АЕС окупантами. СБУ повідомила колаборанту про підозру за статтею «Допомагання державі-агресору».